Εισαγωγή κοινοτικών εμπορευμάτων

Η εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί έναν χώρο στον οποίον τα αγαθά κυκλοφορούν με τους ίδιους όρους που κυκλοφορούν και στην εσωτερική αγορά κάθε χώρας. Ο κανόνας αυτός, ισχύει όταν τα αγαθά κινούνται μέσα στο έδαφος της ευρωπαϊκής κοινότητας, χωρίς να εξέλθουν από αυτό. Στην περίπτωση που τα αγαθά εξέρχονται από το τελωνειακό έδαφος της Ε.Ε. και επανεισέρχονται σε αυτό, τότε θα πρέπει να προσκομίζονται στο τελωνείο εισόδου για να βεβαιώνεται ο κοινοτικός τους χαρακτήρας.

Το βασικό έγγραφο για την απόδειξη του κοινοτικού χαρακτήρα των εμπορευμάτων, είναι το πιστοποιητικό T2L. Μπορούν ωστόσο, χάριν τελωνειακών απλουστεύσεων, να χρησιμοποιηθούν και άλλα στοιχεία για την απόδειξη του κοινοτικού χαρακτήρα (πχ η ένδειξη Status C στο δηλωτικό του φορτίου)

Στην ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Ο.Ε. αναλαμβάνουμε όλες τις τελωνειακές διατυπώσεις που απαιτούνται για την βεβαίωση του κοινοτικού χαρακτήρα των εμπορευμάτων σας, καθώς επίσης και τη συναλλαγή με κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα (πχ ναυτιλιακές εταιρείες, μεταφορικές εταιρείες, σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων κλπ)

Για κάθε σχετική πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα και προσφορές της εταιρίας μας.